Youtube videolarını kaç p izlemeliyiz ?

Youtube natronabi


Video Hakkında
Normalde full HD video izlemek içten sevindirici ama internet'tin ciğerini sökmektedir fazlasıyla internet kullanmaktadır eğer 4K HD video açarsanız modem internet %68 kasma başlar çünkü 4K HD fazla internet yemektedir sizin normal Telefon ve bilgisayar ekranından fazla parlak 
ve fazla açık görüntü gösterme yeteneğine sahip. Sadece 1080p AKK kullananlar için MAX sayıdır. En iyi mod 720p'dir Bunu kullananların %90 memnun (720p)
Ve bazen 4K açtığınızda sistem kasmasınada yol açabiliyor ! bunu sakın unutmayın Ram'ın %73 kullanmasına yol açıyor bu yüzden 4K izlediğinizde sakın başka uygulama tarayıcı ve oyun açık kalmasın sistem kasmasına yol açabilir ve çökmesine sebeb olabilir.
4K İzlediğinizde otomatikmen bazı videolar çıkmaktadır ve habersiz oluyorsunuz sistem kasması yaşanır ve 4K açık olduğunuzu habersiz olacaksınız ve mutlaka 720p izlemenizi tavsiye ediyoruz.
144p // Bu genelde şakrılar için %100 önerilir çünkü şarkı izlenmez dinlenilir. Ne sistem kasmasına yol açar nede veri kaybına 144p açtığınızda %5lik bir veri kullanır Adil Kullanım Kota'sını sadece %0,6666 kullanır eğer video 10dk aşağı ise !
240p // Buda şarkılar için önemlidir çünkü bazı şarkılarda fotoğraflar eklenir.
360p // Bazı internet kullanıcıların uzaktan çekmeme sıkıntısı nedeni ile önerilir fazla kasmaya yol açmaz görüntü %30 netlik kazanır 
480p // En iyi en performanslı 480p'dir. Bunu dünyada %67 kişi sıksık kullanmaktadır hem göründü %60 dağa iyi hemde veri kullanımı %50 olarak kullanmaktadır.
720p // İnterneti Sınırsız olanların çoğu bunu deniyor görüntü %70 dağa iyi veri kullanımı %50 üstündedir.
4K // Kısacası Adil Kullanım Kotası olmayanların ve interneti sınırsız olanlar bunu kullanıyor Normal bilgisayar yada telefon ekran görüntüsünü sanki %60 arttırmaktadır. yani Fazlasıyla veri indirmektedir önerilmez!

Modem Ayarları
Modem ara sıra ısınmaktadır gece uyuduğunuzda mutlaka kapatın ve sabah kalktığınızca açın. Ve her zaman mutlaka 1 kez reset atın (Kapatıp Açma) alt yapısı olmayanların internet sıkıntısı baya çıkmaktadır.
Eğer modeminizi aralıksız kapatmazsanız kablolar yanabilir çürüyebilir kesilebilir ve tamamilen çalışmayabilir ve modemin ısınma sebebide budur. Modem ısınırsa internet seviyeside düşer örnek olarak %100 iken modem aşırı ısındığında %30 düşer çünkü modem çok önemli bir parçadır.
Nasıl desek Modem internetin Ayakları gibi ayakta tutmaktadır :) Modeminize iyi sahip çıkın ve hergün 1 kez reset atsanız güzel olur hem kasmayı giderir hemde internetin azda olsa bile hızlandırmayı çalıştırır. Çünkü modeme en az 10dan fazla kişi bağlanıyorsa modem çökme sebebi olabilir
Eğer sabırla hergün deneyip yaparsanız modeminizde asla sıkıntı çıkmaz ve rahatla internetin keyfine bakabilirsiniz... 
Modem ayarlarında internetini hızlandırabilirsiniz modem arayüzünde WİFİ sekmesinde "hız mbps" en az iken onu en yüksek yapıyorsunuz ve kayıt ediyorsunuz googleye girerek arama kısmına bunlardan birini yazmak lazım
192.168.1.1
192.168.2.1
Bunlardan birisi sizin modem arayüzüne girmek için adreslerdir modem arayüzüne girdiğinizde kullanıcı adı ve şifre istiyebilir örnek olarak kullanıcı adı ve şifreleri %100
kullanıcı adı : admin Şifre : admin  // Yada aşağıdaki gibi olabilir
Kullanıcı adı : admin Şifre : ttnet // mutlaka denemekte fayda var eğer hata veriyorsa iyi araştırınki mutlaka çözümü bulabilirsiniz !!!


Bu blogdaki popüler yayınlar

cs 1.6 redbull kodu

Counter Strike Mikrofon açma kodu ve ayarları

Jailbreak Hakında Herşey