Jailbreak Hakında Herşey

jailbreak
JailBreak popüler bir CS 1.6 modudur ... dğer sürümlerde de görülür ama en yaygın 1.6'da oynanır.

2 takım vardır , Mahkumlar ve Gardiyanlar. Mahkumlar servere giren oyunculardır ve otomatikmen Mahkum olurlar. Gardiyanlar ise Mahkumlar tarafından seçilen kişilerdir.

Gardiyanlarda maksimum 3 veya 4 kişi bulunur. Bu kişilerden biri komutçudur ve mahkumlara çeşitli oyunlar oynatıp komut verir. Komutlarına uymayan mahkumu da infaz eder. Komutçu haricindeki kişiler ise korumalardır ve komutçu dahil kendilerini korumakla yükümlüdürler. Aynı zamanda kaçan mahkumları infaz etmekte yardımcı olurlar.

Nasıl Oynanır ?

JailBreak haritalarında çeşitli oyunlar vardır. Bunlar zaten oyunda yapılan harita modlarından esinlenerek yapılan oyunlardır. Bu oyunlar ;

kz (engelli yarış)

lz (lazerden atlama)

soccerjam (futbol)

surf

bhop (zıplama engelli yarış)

volley (bombalı voleybol)

pool (yüzme yarışı)

Bu oyunların dışında JailBreak'e özel oyunlar da vardır. Bazıları halk tarafından türetilmiştir.

kafes (renk oyunu , nerede çokluk orada b#kluk , masadan masaya gibi oyunlar oynatılır)

mahkeme (seçilen mahkum gardiyanı komik bir suç sebebi söyleyerek eğlendirmelidir)

gondol (gardiyan seçilen bir mahkumu hook ile yukarı fırlatır. Mahkumun görevi belirlenen noktaya direkman paraşütle ulaşmaktır)

deve-cüce (klasik deve cüce oyununun aynısı)

altın kelime (Altın kelime belirlenir ve gardiyan altın kelime söylendiğinde herkesin zıplamasını ister. Yanlış zamanda zıplayan infaz edilir)

t sussun (gardiyan t sussun dedikten sonra söylediği kelime yazılır. Bu genelde JB İkramiyesi veya koruma seçiminde yapılır)

rocket (gardiyan süre sınırlı bir roket ateşler. Roket tarafından en son öldürülen kişi kazanır. Genelde koruma seçimi için oynatılır)

düello (mahkumlardan son ayakta kalan kişiyle belirli bir silah ile (genelde deagle) düello yapılır. Kazanan eğer mahkum olursa JB ödülü verilir , veya koruma seçilir.

kuş avı (gardiyan sv_gravity açar ve sırayla hücredeki mahkumları Scout ile vurur. Ayakta kalan son kişi ile düello yapılır.)

Nasıl Kazanılır ?

Kazanmıyorsunuz , başka bir deyişle ... oyunun kazananı yok diyebiliriz. Sadece bir hapis ortamını canlandırıyorsunuz ... oyun içi gün belirli bir sayıya ulaştığında map değişilir ve başka bir jail macerası başlar.

Genelde 13-16 gün arası ÇATIŞMA olur. Çatışma , Gardiyanlar VS Mahkumlar arasında geçen bir ellik savaştır. Mahkumlarda bol silah çeşidi bulunmaktadır ve gardiyanlarda ise 5000-6000 civarı HP bulunmaktadır. Gardiyanı ilk öldüren kişiye genelde JB ödülü verilir.

Çatışmadan bir kaç gün geçtikten sonra ise ff (friendly fire) başlar. FF , dost oyuncuları öldürebilmenizi sağlar ve hücrede en son ayakta kalan kişi ile düello yapılır.

Kısaca JailBreak bu , bir kaç not ve tüyo ile kapatalım ;

Komutçu olan gardiyanı iyi dinleyin ... infaz boz..ma-don boz gibi yalan komutlar vardır. Eğer sazan gibi atlamazsanız büyük ihtimalle düelloya kalıp JB kazanabilirsiniz.

Başka haritaların KZ ve LR'leri genelde zordur ... kolay bir KZ veya LR istiyorsanız jail_büyükisyan_dark haritasını seçin.

Rocket oyununun sırrı en son ölmektir ... yere ASLA değmemeye çalışın. Yere değerseniz sürekli zıplayın.

Komutçu olmak için belli bir yaşta olmanız ve kulaklığınızın mevcut olması lazımdır. Yaş sınırı serverden servera değişmektedir ama minimum sınır +15'tir.

JB ile silah alabileceğiniz gibi Gardiyanlar GOD almışsa onu kaldırabilir , onları yere gömebilir veya Flash atabilirsiniz. JB ile silah almak yerine daha makul şeylere göz atın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

cs 1.6 redbull kodu

Counter Strike Mikrofon açma kodu ve ayarları