Clash Royale Deste Taktikleri
Clash Royale Deste Taktikleri
1-Dev Taktiği
Bu destede görebileceğiniz üzere dev dışında tam olarak saldırı olarak kullanabileceğimiz bir kart yok.Bunun nedeni devin bodyguard görevi görmesini sağlayarak devin arkasından saldırıya geçebilecek birimleri ortaya sokmak olacak.Devi arkalardan göndererek iksir dolumu esnasında diğer birimleri arkasına sıralayabilirsiniz.
2-Kontra Atak Taktiği
Bu deste tamamen savunma ve sonrasından kontra atak şeklinde saldırıya geçebilmenizi sağlar.
Artıları : Prens ,Domuz binici gibi canı az olan saldırı kartlarının önünü keserek kolayca indirebilirsiniz.
Eksileri : Ok ve şimşek gibi büyük alanlara etki eden büyüler rakibinizde varsa şansınız büyük ölçüde azalır.Tek bir büyüyle canı çok az olan bu orduyu kül olabilir.
3-Balon Taktiği
Balon yüksek saldırı gücüne sahip fazla canı bulunmayan destansı bir karttır.Yavaş hareket etmesi nedeniyle öfke ile birlikte başarılı sonuçlar alabilirsiniz.(Bende öfke bulunamadığı için yerine iskeleti koydum siz öfke olarak algılayın) Minyon sürüsü ve minyon kartları ile birliktede eğer kara ağırlıklı bir rakip ile karşılaşırsanız büyük avantaj elde edersiniz.
4-Fıçı Taktiği
Kendi oyunumda en son kullanmakta olduğum taktiktir.Goblin fıçısını kulenin hemen üzerine atıyorsunuz ve sonrasında hem ana kuleyi hemde atağa geçtiğiniz kuleyi kaplayacak şekilde buzu bırakıyorsunuz.Destenin geri kalanı ise savunma amaçlıdır.
5-Savunma Binaları + X Yayı Taktiği
Son zamanlarda rastlamış olduğum marjinal taktiklerden biridir.Tüm savunmak binaları destenin içinde yer alıyor ve saldırı için sadece X-Yayı kullanılıyor.Amaç savunma birimleriyle kuleye doğru ateş edebilecek mesafedeki X-Yayını korumak.(X-Yayım olmadığı için yerine iskelet koydum)
6-P.E.K.K.A Taktiği
Arena 4’te açılabilen Pekka’yı arka taraftan bırakıp ön mevzilere yaklaşması ile birlikte arkasından prens ve yavru ejderhanın bırakılmasıyla oluşturulan ve beni 2-3 defa bozguna uğratmış etkili bir taktiktir.Bende bu saydığım birimlerin hiç biri bulunmadığı için (arenam yetiyor ancak çıkmadı) yerlerine farklı birimler koydum.
İskelet = P.E.K.K.A.
Şövalye = Prens
Minyon Sürüsü = Yavru Ejderha
Savunma için ise tesla iş görecektir.
7-Domuz Binici Taktiği
Domuz binici oyundaki en hızlı saldırı birimidir.Hasarı fazladır ancak çabuk ölebilir.Dondurma büyüsü kullanmak size büyük avantaj sağlar ama eğer yoksa onun yerine Ateş Topu veya Ok kullanabilirsiniz.
Artıkları :Doğru zamanlama ile atılan domuz binici dondurma ile birlikte tek seferde bir kuleyi yıkabilir.
Eksileri : Goblin kulubesi gibi birimler domuz biniciyi yolundan saptırır ve oylanmasına neden olur.Eğer rakibin binaları var ise ilk olarak o binaları yıktığınızdan emin olun.
Desteler Hakkındaki Genel Değerlendirme
Fikir edinmeniz amacıyla 7 adet kart destesini sizlerle paylaştım.Bazı birimleri değiştirme veya baştan kendi destenizi oluşturmak sizin elinizde.Ama vermek istediğim birkaç altın kural var.Bunlara uyarsanız daha başarılı desteler elde edersiniz.
İlk olarak kart seçiminde destansı,ender ya da sıradanın önemsiz olduğunu unutmayın.Tamamen destansı ya da ender kartlar kullanarak kazanmanız çok zordur.İkinci olarak söylemek istediğim nokta ise “ortalama iksir bedelinizdir”.Bu değer sizin savaş destenizdeki tüm kartların iksir maaliyetlerinin toplamının 8’e bölümüdür.Bu değeri mümkün mertebede 4’ün üstüne çıkartmayın.Ani rakip saldırılarında iksirin dolmasını beklemek oyunu kaybetmenize neden olacaktır.